lauantai 7. syyskuuta 2013

Rauhoittumista

Sivulta "Itsesi terapeutti" Facebookissa, poimin tällaisen keskittymismeditaatioharjoitus esimerkin. Itse olen vähän vastaavanlaista keinoa tai ajatusta käyttänyt joskus pahan olon velloessa, silloin kun jaksan metsään lähteä, ja yleensä se auttaa. Metsällä ja luonnolla on uskomatn vaikutus mielialaan ja vointiin. Tuli, raikas, syksyinen metsäilma ja oma rauha. Sateen jälkeinen metsä. Onneksi se kaikki on tässä aika lähellä meitä, ei tarvitse kuin muutama sata metriä kulkea, niin pääsee metsään hengittelemään. Ja merenrantaan rantakallioille. Poimin tuon tehtävän nyt tähän blogiini, vaikka tällä hetkellä en ole ahdistuneisuuden piinaama, vaan voon ihan hyvin. Luontoa ja siellä liikkumista ensilti silloinkaan unohda.
 
"Takaisin aisteihin harjoitus lenkillä. Keskity kävellessäsi tai juostessasi vuorotellen eri aistikokemuksiin. Fiilistelle välillä miltä maa tuntuu jalkojesi alla, miltä ilmavirta tuntuu, entä tuntuuko kehossa jännityksiä? Keskity hetkittäin kuuntelemaan ympäröivän todellisuuden ääniä, luokittelematta, ota ne vastaan sellaisena kuin ne ovat. Keskity ympärilläsi olevaan näkymään. Anna silmiesi levätä erilaisissa muodoissa, pinnoissa ja väreissä. Keskity haistelemaan ympäriltä tulevia tuoksuja. Aina kun mielesi karkaa, palaa aistikokemukseesi. Voit harjoittaa lenkillä paitsi kehoasi myös mieltäsi. Kirjaa kokemuksesi Elämän eepokseesi. Oliko harjoitus vaikea? Pystyitkö keskittymään pitkäänkin?"
 
Tänäänkin on ollut hyvä päivä. E jäi eilen kaverilleen yöksi ja sain aamulla nukkua niin kauan kun mieli teki, unta tuli yli kymmenen tuntia. Ihanaa oli, ja nyt on ollut mukavan rento päivä kaikin puolin kunnon yöunien päälle. Päivällä käytiin ruokkimassa siskon kissa, kun olivat itse reisussa, eikä kaupassa käynnin lisäksi ole tarvinnut tehdä tänään mitään muuta kuin lukea kirjoja ja kohta katsellaan elokuva, mikä käytiin Makuunista vuokraamassa. Ja kasa karkkia on totta kai varattuna viereen.
Lauantai-illan jatkoa :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti