sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Myrskyinen isänpäivä

Hyvää isänpäivää kaikille isille (jos tätä jonkun isä lukee). Omaa isääni en muistanut, tai muistin, mutta päätin olla lähettämättä isänpäivätoivotuksia. On vaan sellainen olo nyt, etten halua. Tuntuisi teennäiseltä, koska en koe että mulla oikeastaan isää olisi ollutkaan viimeisten vuosikymmenten aikana. Välttelevyys ja etäisenä pysyminen on molemminpuolista, tahatonta tai ei, mutta silti. Joten olkoon nyt näin. Surulista, mutten osaa itse lähteä asiaa muuksi muuttamaan. Pystyn muuttamaan vain sitä, miten itse tähän asiaan suhtaudun, ja nyt olen valinnut toimivani näin. Olkaa onnellisia te, joilla on isä ja hyvät välit, tai ainakin jonkinlaiset välit olemassa. Tai en tiedä onnellisia, mutta kannattaa siitä olla iloinen, kuitenkin. Onnellista pelkästään ei ole kai mikään.

Aamulla keitin kahvit J.lle ja laitoin pöytään kakkua, croisantteja ja muita herkkuja. Kynttilän palamaan, ulkona on synkkä myrsypäivä. Isänpäivä ei täällä meilläkään ole ollut aina se kaikista onnistunein merkkipäivä. E unohti ostaa lahjan eikä ehtinyt tehdä korttia. Suunnitteli eilen illalla myöhään että leipoisi aamulla korvapuusteja J.lle, mutta sekin jäi tekemättä. Kaikkia tykötarpeita ei kaapista löytynyt, eivätkä kaupat ole tänään auki. Omat hampaidenkiristelty siinä käytiin, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Onneksi eilen tuli ostettua muita herkkuja.

E. lähtee kohta kaupungille tapaamaan isäänsä, ja pikkuveljeään. Me lähdetään parin tunnin kuluttua sinne J.n vanhemmille syömään. Meinasin etten lähtisi, mutta eiköhän tässä nyt pidetä perherauha päällä, ja onhan se helpostus, kun ei tarvitse tänään kokata itse. Kyläilyn jälkeen mennään oman perheen kesken elokuviin, E tulee teatterille isältään. Mennään puoli seitsemän näytökseen katsomaan Leijonasydän-elokuva.

Että sellaisia tunnelmia tälle päivälle. Ulkoilemaan olisi tehnyt mieli mennä, mutta täällä meilläpäin on niin kova myrsky, ettei taideta metsään nyt suunnata. Onhan tässä muutakin ohjelmaa tiedossa ihan riittämiin. Yö oli taas karmea, niin kuin se on aika usein nyt ollut (voisi jo loppua!).. Mutta parempaa odotellessa.

Mukavaa päivää!

Isänpäivän meri
Kuva Harri Pasanen

1 kommentti: