tiistai 22. lokakuuta 2013

Oikenee

Kirjoitan nyt muutaman rivin (mitenköhän monta kertaa olen aloittanut postauksen näillä sanoilla?:) kun tässä on suunnillleen tunti aikaa ennen kuin E tulee kotiin liikuntatunnin jälkeen ja sitten lähdetäänkin melkein suoraan taas sinne hammaslääkäriin. Tänään laitetaan ylähampaisiin se kiinteä koje. Alahampaisiin ne tulee vähän myöhemmin. Eilen E.lle laitettiin jo kaikille purupinnoille, siis neljä kumilenkkiä takahampaiden väliin. Niillä on ilmeisesti tarkoitus herättää hampaat jo vähän liikkumaan. Päivällä eivät tuntuneet miltään, mutta iltaa kohden niistä jo seurasi kipua ja särkyä ja ikenissä oli turvotusta. Päivällä käytiin yhdessä kaupassa, E sai valita mieleisiään syötäviä, herkkuja ja sellaista, mitä ei saa nyt aikoihin enää syödä (ruisleipä, korvat hedelmät ja vihannekset, toffee, pähkinät..) rautojen ehjänä pysymisen takia. Ostettiin lisäksi täksi päiväksi kaikkea pehmeää ja viileää syötävää, rahkaa, jäätelöä, turkkilaista jugurttia ja sellaista. Purkkaa pitää syödä paljon, parantaa kuulemma hampaien ja ikenien/hampaiden juurien vernekiertoa ja auttaa hampaita liikkumaan halutula tavalla, ilmeisesti niin. Illalla E joutui ottamaan jo särkylääkettä. Sitä on nyt hyvä varata kaappiin. Ajattelin kysyä, voisiko hammaslääkäri määrätä varmuudenvuoksi jotain voimakkaampaa, reseptisärkylääkettä, kun tuo normaali Burana ei oikein auttanut yhtään.

Mua jännittää aika paljon tämä nyt alkava oikomishoito, E.tä jännittää, mutta musta tuntuu että mä jännitän sitä enemmän. Huolestuttaa, jos sille tulee niin kovat kivut ja ahdistuu jos/kun särky ja kipu voi alussa kestää kuulemma pari viikkoakin! Hammaslääkäri sanoi että pari päivää, joku E.n kaveri sanoi, että pari viikkoa tuntui kun leukaa olisi porattu koko ajan. Kuulostaa kamalalta. Pelkään, etten osaa auttaa tai tehdä mitään kipua lievittääkseni, jos tavalliset särkylääkkeet eivät auta. Mutta koitan olla näyttämättä huoltani, vaikka olen kysynyt toki E.ltä että onko varma että haluaa ryhtyä tähän ja kivuistakin olen "varoitellut" moneen kertaa. Illalla kysyttin vielä, nyt en enää aio asiaa ottaa puheeksi. Parin tunnin päästä on jo kojeet E.llä suussa.

Olen ollut tänäaamuna aika touhukkaana. Heräiltiin jo seitsemän aikaan, E meni kahdeksaksi kouluun ja herättelyoperaatio kestää aina oman aikansa. Laitoin sille vähän tavallista tukevamman aamupalan (no, yleensä se ei ole mitään, kun ei ehdi syödä), jos se nyt oli sittten päivän viimeinen kiinteä ateria.

Heti kun J ja E lähtivät, avasin koneen ja mitäpä muutakaan, menin kuvankäsittelyohjelmien kanssa näpertelemään. Photoshopia en nyt avannut, jos menen sinne, en pääse sieltä pois ollenkaan, eikä nyt aamulla ehdi. Eilen tein ja harjottelin koko iltapäivän. Heti kun sain yhden ethtyä mietin jo seuraavaa, parantelin, mittailin ja vaihtin kuvien kokoja ja sovittelin. Ihan niin hyvin tuo banneri ei onnistunut kuin olisin toivonut. Tarkoitus oli laittaa jokaisen kirjaimen taakse eri kuva, nyt meni niin, että kahden kirjaimen takana on yksi kuva. Mittasin kuvan ja taustan samankokoisiksi. Jotain säätöjä voisin tehdä, tiedän miten, mutten nyt malta. Ensimmäiseksi yritykseksi olen tytyväinen tuohon kuvaan. Fontista olisin ehkä halunnut vähän pehmeämmän, mutta niillä takana oleva kuva olisi mennyt liian pieneksi ja kapeaksi. Näin. Muuten, ja tähän asti olen käsitellyt kuvia Photoscapella. Mutta nyt aamulla otin kuvia noista mun vanhoista päiväkirjoista. Eilen aloin illalal katselemaan niitä ja huomasin, että ovat aika ihania. Monenlaista vihkoa ja pikkukirjaa. Harmittaa, ettei tuollaisia enää  tule tehtyä kun kaikki on koneella. Tai mikäpä estäisi. Voisihan sitä katsoa jos jostain vielä löytyisi nättejä vihkoja/kirjoja. En mihinkään perusruutuvhkoon haluaisi kirjoittaa. Käsittelin ja rajailin kuvia jonkinaikaa ja kaikkia ideoita taas tulee. Ihana että jokin innostaa, en oikeastaan edes muista, milloin olisin näin innostunut jostain uudesta jutusta. Lukemiset, kirjoittamiset ja liikkumiset menee enemmän tai vähemmän itsestään ja rutiinilla kun olen niitä jo niin kauan tehnyt. Tuskin musta nyt mitään AD.tä tulee, mutta luovuus onkin ehkä parempi pitää vain harrastuksena. Luulen niin. Ettei siitä tule pakkoa.

Viime yönä, ja itseasiassa edellisenäkin, tuli nukutua todella vähän, neljä viisi tuntia  yössä. Illalla, tai siis yöllä, ei vaan väsyttänyt. Valvottiin kaikki. E.llä on syyslomaviikosta rytmi sekaisin, J.llä aikaeroista ja mulla, no mulla nyt vaan on. Ihan pirteä olen silti. Päivisin en ole osannut nukkua enää aikoihin. Välillä tuntuu että olisi ihan kiva jos joskus väsyttäisi, mutten jaksa tästä sen enempää panikoida. Eiköhän se sitten nukuta kun taas nukuttaa. Sen vähän mitä nukun, nukun ihan hyvin. Viime yönä piti kyllä laittaa toiseen korvaan korvatulppa, en enää viitsinyt lähettää J.tä sohvalle nukkumaan. Olen aika herkkä ärsyyntymään sen tuhinoista ja kuorsaamisesta. Nyt aamullla olen jaksanut touhuta, olen pessyt pyykkiä, laittanut niitä kaappiin, tiskejä, kävin suihkussa, katsoin vaattet, laitoin treenikassin valmiiksi. Ajattelin hilpasta hammaslääkärikäynnin jälkeen salille, on tossa puoliväli matkassa niin on helpompi mennä. Tuo kylmyys vaan inhottaa. Ei olisi tarvinnut vielä tulla talvi. Tänään löysin sen kateissa olleen piponkin, tai parikin ja muutaman talvikaulaliinan. Ja nyt odottelen E.tä kotiin.

Myöhemmin

Nyt on hammasraudat asennettuna E.n suuhun. Olin mukana käynnillä ja aika pitkäkestoinen operaatio oli, niin kuin arvasinkin. Rautojen paikalleen asennus ei näyttänyt kovin kummoiselta, mutta esivalmisteluja ja renkaita sun muita tahkottiin hampaiden väleihin ihan voimilla. Näytti kamalalta. Mutta nyt on kaikki kunnossa. Kipua kuulemma tuntuu ja hammaslääkäri sanoi, että seuraava, huominen päivä, on kaikkein pahin. Nyt on ottanut särkylääkettä pari kertaa ja silti kipua tuntuu. Tuon käynnin jälkeen kävelin salille vaikkei olisi oikein napannut, mutta menin kuitenkin. Ei väsyttänyt, edelleenkään, ja eipä nyt paljon muuta pakollista ollut ohjelmassa. Oli vähän venkslaamista ja ikävä kävellä tuolla kylmässä, oli kylmä ja kuuma vuorotellen, mutta ihan hyvä salikäynti oli kuitenkin. Eikä jälkeenpäin kaduttanut. Nyt kotiin tultuani olen palellut kamalasti. Kävin muuten ostamassa uuden päiväkirjan Suomalaisesta kirjakaupasta. On aika ihana ja hienoja vihkoja oli aika paljonkin tarjolla. Ajattelin että olisi kiva jos saisi ihan käsinkin kirjoitettua päiväkirjaa, jotain mietteitä, muistoja ja piirrelläkin ehkä jotain.

Jostain syystä laitoin tuollaisen portailla kiemurtelu-kuvan. En osaa ottaa itselaukaisimella tarkkoja kuvia (hitto) vaikka miten yrittäisin. Tylsää että tulee ihan surkeita ja rakeisia kuvia vaikka kamera on hyvä (Nikonin järkkäri) ja kuvat pitää sitten käsitellä entistä suttuisemmiksi. Onpa järkeä taas. Housut on musta valko raidalliset, vaikkei sitä huomaa kuvasta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti