keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

kuulumisia

Torstai 6.5.2013

Aggressiot on taas palanneet. Pelottaa vähän, mitä sitä joskus kimmahduksissaan voisi tehdä. Eilen lenteli lautaset miehen päälle yms : / Mulla vetää terapian alkaminen (pian, kunhan päätös tulee) johdot ihan sekaisin päässä. Huolestuttavaa. Onko muilla vastaavaa, siis sellaisia aggressiokohtauksia / -piikkejä?

Ne aggressiokohtaukset tuntuu tosiaan siltä kuin olisi "riivattu", tulee sellainen kauhea piikki ja sitten huomaa jonkunajan kuluttua että se olo, piikki, tulee alas vauhdilla ja sitten masentaa.. Mulla on ollut kaksi tosi väkivaltaista miestä ja nyt kun ei enää ole, olen itse ollut tällainen. Mulla ei Lito näköjään auta tarpeeksi.


Sunnuntai 19.5.2013

Hieno päivä ja vielä parempi yö.. Viime yönä unta pari tuntia rauhoittavilla, kamalat painajaiset mitä hourin tällä unissani, aamulla niin järkyttävä itkuahdistus että tavallisten lääkkeiden kanssa rauhoittavia (yleensä en tarvii niitä päivisin ikinä). Vähän auttoi ja huurussa sai päivän sujumaan. Illalla, tai aamulla kahden aikoihin, tenoxia ja oxepamia että alkaisi väsyttämään. Ei nukuttanut. Kello kohta neljä ja pää ihan tukossa ja seis, mutta ei nukuta, kropassa levoton olo enkä osaa rentoutua, mutta pää niin tukkoinen, ettei mikään ajatustyötä vaativa toiminta onnistu. Mahtavaa.


Torstai 23.5.2013 

Ihan hirveä olo! Koko ajan kauhea hyrräävä ahdistuksen tunne, mikä tuntuu sellaisena jatkuvana särkynä ja kiristyksenä kehossa. Hermostuttaa ja sitten samalla kuitenkin uuvuttaa voimakkaasti. Mahtavaa..


 Perjantai 24.5.2013

Onkohan joku mahdollisesti jakanut mun numeroa täällä ryhmässä (numeroni oli vielä vähän aikaa sittten julkinen eikä Suomessa ole muita samannimisiä, ainakaan numerotiedustelun mukaan)? Joku sekopää on soitellut mulle tässä muutaman viikon hämysoittoja tuntemattomasta numerosta niin, etten ole ehtinyt puhelimeen vastata. Tänään vastasin, ja joku aika puuroisen kuuloinen miesääni kyseli "onko sulla bikinikuvia".. Löin luurin korvaan. Ikävältä tuntuu tällaiset häiriösoitot.
En välttämättä ajattele tai väitä, että numero olisi täältä lähtenyt kiertämään, mutta kyselempä silti.


Keskiviikko 29.5.2013

Taas yksi turha päivä edessä. Aamuisin aina itkun kanssa herätys uuteen turhaan päivään ja illalla nukkumaan ahdistuksesta viulunkielenä..


Torstai 30.5.2013

Tänään sain mentyä kahden viikon arpomisen jälkeen labraan ja hain reseptit polilta. Hauskaa oli, kun psykiatrini tuli samaa matkaa metrolla ja tuli juttelemaan. Julkisessa kulkuvälineessä vastaanotto ; ) On muutenkin tosi hauska ja omaperäinen tyyppi, on jo eläkkeellä mutta tekee osa-aikaisesti töitä. Huolestuttaa ihan, että jää varmaan aika pian pois, on jo seitsemänkymppinen (ja sillä on 4 ja 7- vuotiaat lapset -> piti tuokin nyt mainita, vaikeki liity asiaan millään tavalla;).


Maanantai 10.6.2013

Otin lisää Oxepamia, 2,5tbl. Vuorokauden sisällä mennyt jo 5 kpl.. eli aika hyvin yli ohjeen,harvoin on näin huonoa päivää.. En oikein tiedä mikä niin ahdistaa, tuntuu vaan niin turhalta ja tyhjältä kaikki ja itseinho/-häpeä pitää sisällä. Nyt sen verran zombieolo ettei taida ulosmeno onnistua : /


Tiistai 11.6.2013

Oxepam ja Tenox yliannostuksen takia akuuttiajalle hoitajalle tänään. Sain nukutua koko eilisen päivän kun vedin niitä nappeja, mutta jokainen hereillä olo heti tuntuu tuskaiselta.. /

Vakava masennus (niin kui se aina menee masentuneena). Huomenna konsulto lääkäriä ja miettivät mitä uutta myrkkyä määräävät. Mulle ihan sama, en tätä oloani kest. Abilifytä itse ehdotin. Kotiin tultua vedin samantien itseinhoisena ja häpeävänä (niin kuin aina nykyään ihmisten ilmoilla) pari oxamiinia naamaan ja menin nukkumaan. Miloin tämä hirveä olo loppuu..


Perjantaina  14.6.2013

Löysin tälaisen mielenkiintoisen artikkelin toisesta ryhmästä.
Järkytyin vaan, kun luin että Lito onkin lihottava lääke! Kyllä jää syömättä jos paino alkaa nousemaan. Käyn vaa'alla lähes joka päivä ja olen vaikka syömättä pari päivää jos kiloja on tullut lisää..
Mä olen jo 41 v mutta olen aina ollut normaali-/alipainoinen. En halua lihoa tai mutenkaan "rupsahtaa" sillä perustella etten ole enää ihan nuori. Olen nyt laihtunut melkein kolme kiloa parissa kolmessa viikossa. paino kävi korkeammalla kuin yleensä ja nyt olen ylimääräiset pöhötyksen karsistanut.. Olen 171 cm ja 62kg
 

Maanantai 17.6.2013 tunnelmia 

Apua, nyt häärätyttää oikein kunnolla.. En osaa olla yhtään aloillani tai keskittyä kunnolla mihinkään. Sydän hakkaa ja on "kurkussa", kädet tärisee vauhdista. Olen parin päivän aikana liikkunut pari tuntia / pvä ja eilen siivossin kaapit, kellarin, varaston, sovittelin suurimman osan vaatteistani (ja niitä ON paljon!), siinä meni monta tuntia ja silmät palaen häärään edelleen taas tänään. Huhuh, eipä ole kivaa tämäkään. Yhtään en väsy ja unohdan syödä (kun ei ole nälkä..).

Wikistä: "Tyypin I bipolaarihäiriössä esiintyy maniajaksojen lisäksi joko masennusjaksoja tai sekamuotoisia jaksoja. Häiriötä on aiemmin kutsuttu maanis-depressiiviseksi mielisairaudeksi. Sairauteen ei välttämättä liity psykoottisia oireita ja se voi myös muodostua toistuvista sekamuotoisista jaksoista. Maniajakso on useimmiten tunnistettavissa ja maniajakson aikana ihminen nykyisin usein toimitetaan hoitoon".



Kirjoitukset on lyhyitä merkintöjän Bipolar-ryhmään. En ole osannut kirjoittaa tänne pitkään aikaan, ja kun aikaa on kulunut tarpeeksi, on toimeen ryhtyminen aina vaan vaikeampaa. Mistä kirjoitan, kirjoitanko aikaisemmin tapahtuneista asioista ja oloista (mitä tosin harvoin muistan), vai aloitanko taas ihan tyhjän päältä ja jätän menneet viikot ihan pimentoon. Teen niin. Mitäpä sitä jokaikistä mielen nyrjähdystä kirjaamaan. Ehkä tämä kirjoittaminen alkaa taas sujumaan vähitellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti