sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Yöllä

Sunnuntain vastainen yö, kello 00.16.
Tänä yönä ei varmaan paljoa nukuta. Matkajännityst on niin tiiviinä ilmassa, että saattaa pitää unet aika tehokkaasti pois silmistä. Joonaksella on aamulla klo 05.00 heräätys ja lähtö lentokentälle ja matka kohti Mexikoa alkaa. Ensin lento Lontooseen ja siitä vaihto Dallasin koneeseen. Siellä päässä vielä automatkaa jonkunverran. Yhteensä matkaan menee suunnilleen 20 tuntia. Ensimmäinen pidempi työmatka (ellei Viroa lasketa mukaan) ja aika kauas nyt suuntautuu. Jotain tuulivoimalan generaattoriin liittyvää, huollon opastusta, tai mitä siitä nyt ymmärsin.. Mua jännittää matka varmaan yhtä paljon kuin Joonasta. Jännitän sen menomatka, lentoa ja että miten siellä perillä menee. Jännitän sitäkin, kuinka itse pärjään ja miten kova ikävä tulee. Perjantai-iltapäivänä tulee takaisin. Onneksi en ole yksin kuitenkaan kotona.

Mitetin tänään aamulla, että kenelle soittaisin jos tulisi joku hätä tai vaan halu jutella. Ei ole ketään, ei tullut yhtään sellaista ihmistä mieleen, kenelle osaisin soittaa. Olen huono siinä. Ehkä soittaisin kriisipuhelimeen. Sain muutaman numeron, ehkä kannattaisi etsiä ne esille. Jos tosi huono hetki tulee. Jännittää. Varmasti kaikki menee kuitenkin ihan hyvin. Yritän keksiä joka päivälle jotain tekemistä. Maanantaina menen auttamaan Tuuroa töihin. Annen ehkä tapaan jonain päivänä.

Eilen oli tosiaan reissupäivä. Ajattelin, etten halua paljoakaan juoda, aamupäivällä juominen tuntui ihan kamalan epämiellyttävältä ja tunkkaiselta ajatukselta, mutta niin sitä vaan oltiin jo ennen puolta päivää kallistamassa siiderituoppia. Mitäpä sitä muutakaan. Aika tympeää. Koko päivähän siinä meni vähän tissutelleessa ja karaokebaarissa istuskellessa. Ihan ok, muttei nyt mitään ratkiriemukasta. Juttelua niistä näistä, keskustelun ylläpitoa ettei ihan hiljaista tulisi. Itse en osaa kertoa mitään, omista asioista puhuminen on edelleen vaikeaa. Kyselen ja jatkan sillä tavalla keskustelua. Tallinan päässä ajettiin taksilla vanhaan kaupunkiin ja käytiin syömässä intialaisessa ravintolassa. Sää oli aika sateinen, eikä ulkoilu oikein onnistunut niin hyvin kuin olisi toivonut. Lämpimämpää Virossa oli kuin täällä, n. 10 astetta lämmintä. Olisi ollut kiva kuljeskella enemmän ulkona ja ottaa kuvia. Raatihuoneen torilla oikeastaan vaan  oltiin ja siinä käytiin syömässä.

Paluumatkalla juominen vaan jatkuin, olo muuttui vähän alavireisemmäksi. Päätettiin vielä jatkaa kaupungille muutamalle. Ladymooniin mentiin yhdeksän jälkeen. Oli ihan ankeaa ja baari ihan tyhjänä vielä siihen aikaan. Oli aika hölmöä edes lähteä minnekään jatkoille.. Loppuyö oli aika kurja, puolenyön aikaan oltiin kotona, muttei nukkumisesta tullut mitään kovasta väsymyksestä huolimatta. Itkumaratoonia ja tukkoista oloa. Ei ole enää aikoihin juominen sopinut mulle, mutta vaikealta sitä tuntuisi kokonaan lopettaakaan. En pysty juomailtojen jälkeen ikinä nukkumaan ja niinpä ahdistus hipoo pilviä. Aamulla sai sentään muutaman tunnin unta.

Ehkä nytkin kannattaisi yrittää lepoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti