maanantai 17. joulukuuta 2012

Hyvä aamu

Ihanaa, mä nukuin yli kahdeksan tunnin yöunet Menin jo puolenyön aikaan sänkyyn lukemaan. Yritin taas nukkua ilman lääkettä, muttei onnistunut, vaikka olinkin aika väsynyt. En ollut illalla ollenkaan koneella ja se selvästi teki rentoutuneemman olon, salilla käyminenkin varmaan vaikutti ja se, että söin eilen aika paljon terveellisemmin kuin vähään aikaan (aamupaino olikin kilon vähemmän kuin eilen, 62,8 kg. Jes). Luin sänkyyn mennessä kirjaa, aloitin nyt tuon uuden "Hengityskeinu" kun sain edellisen kirjan luettua. Valtavan mielenkiintoisen ja hienon tuntuinen kirja tuo, mutten jaksanut lukea kuin pari sivua, ennen kuin silmät alkoivat painua kiinni. Mutten siten kuitenkaan nukahtanut. Sillä pienellä Oxepamin murusella sitten nukahdin ja nukuin heräämättä puoli yhdeksään asti. Kahdeksan tuntia! Pihalla pörräsi lumiaura ahkerasti, ja sen pärinään heräsin. Oli niin pimeää (kuinkas muutenkaan), että olin huolissani, että olenkin herännyt ihan liian aikaisiin, mutta enpä ollut. Hyvä näin. Heti on rauhallisempi ja levollisempi olo. Ei mitään hätää eikä hoppua.

E. lähtee tänään Turkkiin, puoli neljältä pitää olla lentokentällä, kone Istanbuliin lähtee puoli seitsemältä (ei kun puoli viideltä pitää sitten olla kentällä, kaksi tuntia ennen?). Mulla on haikea olo jo valmiiksi. Tulee varmasti ihan hirvä ikävä ja haikeus. Varsinkin kun joulu on niin lähellä. Kaikilla on joulupuuhat käynnissä vilkkaimmillaan ja kaikki Facebook päivityksetkin liittyy joulun järjstelyyn lasten kanssa, tai ehkä huomaan vaan ne. Onhan sitä muutakin. Lapsettomia jouluja, yksinäisiä jouluja.. Mutta näin nyt tänä vuonna. Neljätoista lapsijoulua on ollutkin, yksi erilainenkin tässä nyt menee. Joulupäivänä E. tulee jo takaisin ja ehditään vielä joulutunnelmaan päästä. Aika vaatimattomasti kyllä tänä vuonna. Mulla ei ole juuri varaa lahjoja ostella, omille lapsille jotain pientä ja siskon tytölle jotain. Ei muuta. Kotiakaan ei nyt laiteta, vähän on kyllä ikävä joulukuusta, -valoja ja -kukkia. Yleensä olen tehnyt aika paljon jouluvalmisteluja ja halunnut laittaa kodin nätiksi. Nyt on aika harmaata, eikä oikein tunnu joululta.

Mutta nyt mä olen silti ihan hyvällä mielellä ja olo on paljon rauhallisempi. Ajattelin,että tänään illalla voisi käydä iltakävelyllä, sitten nukuttaisi varmaan vielä paremmin. En tosin ole varma, pääseekö tuolla kävelemään. Lunta on tullut niin hirveästi taas, eikä jalankulkijoita ehditä pahemmin huomioida, kun kadut pitää pitää autoille auki. Hankala mennä myöriä tuolla hangessa. Ehkä käyn illalla jumpassa. Siellä pääsee vaivattomammin liikkumaan.

Mutta nyt puuron keittoon, aamulääkkeet kävin jo ottamassa. Ja käyn herättämässä E.n. Pyykitkin pitää hakea ja pakata viimeiset jutut. Onneksi jaksaa.

1 kommentti:

  1. Hei Cathe!
    Kiva kun sait nukuttua hyvin. Mitäs jos kuittaisit noita jouluhässäköitä hässäköimällä edullisia juttuja. Paistamalla pipareita, joulutorttuja, laatikoita yms. Mä teen ainakin noi hommat kotona kun ei meilläkään kauheesti rahaa ole. Viime Joulu vietettiin täyshoidossa Himoksella, oli vielä ilmainenkin kun juhlittiin äidin ja systerin synttäreitä koko suvun voimin. Musta on kiva värkkäillä nimenomaan ruokia, en oo koristemiehiä.
    Pipariohjeen ja hhhmmhh aika nopean torttureseptin löydät osoitteesta http://pikkupaa.blogspot.fi/2012/12/palataanpas-asiaan-tortun-varein.html
    Pikkasen saat selailla missä kohtaa mikin ohje on. Aina kaiken ei tarvitse olla ihan helppoa.

    Hezekiel

    VastaaPoista